Wil jij weten hoe Zwolse studenten omgaan met eenzaamheid en welke oplossingen er zijn? Check dan Student in Zwolle, een samenwerking met De Stentor.
Studeren in Zwolle: dit willen jullie weten
Studeren in Zwolle: dit willen jullie weten

Studeren in Zwolle: dit willen jullie weten

Leestijd 2 minuten

De stap van de middelbare school naar het hoger onderwijs is voor iedereen anders. De één is er al jaren klaar voor, de ander blijft liever in het leven dat hij kent. De redactie van Student in Zwolle heeft een panel opgericht met tien studenten zoals jij. Studenten die studeren in Zwolle op een mbo- of een hbo-school. Met verschillende achtergronden, geslachten en meningen. Wat willen zij weten over het studeren in de ‘studentenstad’ Zwolle?

Wij vroegen de studenten of zij Zwolle een studentenstad vinden. Zij gaven hier verschillende meningen over. Bennie (27) studerend aan Landstede, stelt ons de kritische vraag: “Waarom noemt Zwolle zich een studentenstad? Wat doet Zwolle voor de studenten?” 

Praktische zaken
Wij vroegen hen ook wat zij als student in Zwolle graag willen lezen over het studeren in Zwolle. De antwoorden op deze vraag waren uiteenlopend. Een aantal studenten gaf aan graag meer te lezen over de praktische kant van het studeren in Zwolle. “Waar vind ik de pareltjes van Zwolle?”, vroeg Lieke (20), die studeert aan de Katholieke Pabo Zwolle, bijvoorbeeld. Ook gaven veel studenten aan behoefte te hebben aan meer informatie over het vinden van een studentenkamer. Maartje (18) studeert aan het Cibap. Zij gaf aan vooral last te hebben van de drukte in de trein. “Waarom is het nu na corona altijd zo druk op het station van Zwolle?”, vroeg zij zich af.

Sociale aspecten
Ook de sociale aspecten van het studeren houdt veel studenten bezig. Uitgaan, studentenverenigingen, noem maar op. Kirsten (22) studeert aan de hogeschool Windesheim en zou meer willen weten over integratie in de stad. “Zwolle is een ons kent ons cultuur. Hoe kom ik ergens tussen?”, vroeg zij. Bennie zou graag meer willen weten over uitgaansmogelijkheden: “Het Vliegende Paard is voor hbo’ers, waar kan ik als mbo’er uitgaan?”. “Welke studentenvereniging past het best bij mijn studie?”, vroeg Jesmer (22), studerend aan Windesheim, zich af.

Aan de hand van deze rondvraag kunnen we constateren dat er bij studenten vooral behoefte is aan een duidelijke plek waar zij heen kunnen gaan om informatie over de studentenstad te winnen of om vragen te stellen. Dit is iets waar de redactie van Student in Zwolle de komende weken verandering in wil brengen. Daarom vragen wij: wat willen jullie weten? 

De redactie van Student in Zwolle wil antwoorden gaan zoeken op al jouw vragen over de studentenstad. Wil jij dat wij iets uitzoeken of heb je tips? Laat het ons weten via ons e-mailadres: studentinzwolle@hotmail.com of via Instagram: @studentinzwolle.