Wil jij weten hoe Zwolse studenten omgaan met eenzaamheid en welke oplossingen er zijn? Check dan Student in Zwolle, een samenwerking met De Stentor.
How to: studentenvereniging kiezen
How to: studentenvereniging kiezen

How to: studentenvereniging kiezen

Om deze stappen makkelijker te maken, hebben wij voor jou alle Zwolse studentenverenigingen onder elkaar gezet. Lees ze hieronder en bepaal welke het best bij jou past:

Z.H.T.C. staat voor Zwols Hoger Technisch Corps. Deze vereniging bestaat het langst van alle studentenverenigingen in Zwolle. Z.H.T.C. is een algemene studentenvereniging voor alle hbo of universitaire studenten. Zij  zijn de enige vereniging in Zwolle die beschikken over een eigen sociëteit net buiten de grachten van Zwolle. Aan deze vereniging kan je zo veel tijd kwijt zijn als je wil.

Oikos Nomos is een algemene studentenvereniging die is ontstaan in 1967. De vereniging is elke dinsdagavond te vinden in de kelderbar van café Blij. Hier ben je een avond in de week aan kwijt. Natuurlijk kan je leden van de vereniging ook buiten deze dinsdagavonden zien.

Gumbo Millennium. De naam, Gumbo Millennium, betekent “al het goede in duizend jaar”. Naast elke donderdagavond in het Vliegende Paard heeft Gumbo een tweede huiskamer op Hogeschool Windesheim; Gumbo Plaza. Dit is een plek om tijdens en na schooltijd samen te komen, wat te kletsen, een kopje koffie te drinken of een verfrissend biertje. Hier ben je een avond in de week aan kwijt. Natuurlijk kan je leden van de vereniging ook buiten deze avond zien.

Z.S.R. Boreas is de studentenvereniging voor dé studentensport van Nederland: roeien! Boreas biedt een mix van sportiviteit en studentikoze gezelligheid. Doordeweeks trainen en op donderdagavond altijd een fantastisch feest! In het weekend reist de vereniging naar andere studentensteden in Nederland. Daar roeien leden wedstrijden en verkennen zij de feesten en het uitgaansleven. Aan deze vereniging kan je zo veel tijd kwijt zijn als je wil.

COS is een studentenvereniging die zich richt op Zwolse studenten die affiniteit hebben met de creatieve sector, ondernemen en anders durven denken. COS is dé vereniging waar iedereen de ruimte krijgt om creatief te zijn en anders te denken. Deze vereniging is erg vrijblijvend en heeft geen vaste avond. Aan deze vereniging kan je zo veel tijd kwijt zijn als je wil.

Ichthus is een christelijke studentenvereniging, gevestigd in het mooie Zwolle. De vereniging heeft leden van verschillende mbo- hbo- en universitaire opleidingen en van verschillende kerkelijke achtergronden. Iedere dinsdagavond komen zij samen om te genieten van en te investeren in het geloof, persoonlijke ontwikkeling en vriendschappen.

NSZ staat voor Navigators Studentenvereniging Zwolle. Deze vereniging is een christelijke studentenvereniging in Zwolle die diepgang en gezelligheid wil combineren. Hun motto is: ‘Christus kennen en Hem bekendmaken’. NSZ is onderdeel van een landelijke organisatie waar alle Navigators studentenverenigingen onder vallen. Aan deze vereniging kan je zo veel tijd kwijt zijn als je wil.

AC staat voor Absens Carens en is een christelijke studentenvereniging in Zwolle. Ze hebben een eigen sociëteit op de 1e verdieping van Het Vliegende Paard. Jaarlijks organiseren ze eind augustus een introductieperiode voor nieuwe leden waarin je kennismaakt met elkaar, de vereniging en Zwolle als studentenstad.Aan deze vereniging kan je zo veel tijd kwijt zijn als je wil.

Hopelijk hebben deze korte samenvattingen je een beeld gegeven van het aanbod dat Zwolle heeft aan studentenvereniging en welke vereniging bij jou past. Mocht je meer informatie willen, dan kun je altijd de websites van de verenigingen bezoeken, kan je langs bij de soosavonden of kan je de redactie van Student in Zwolle een e-mail sturen. 

Veel succes met je keuze!