Wil jij weten hoe Zwolse studenten omgaan met eenzaamheid en welke oplossingen er zijn? Check dan Student in Zwolle, een samenwerking met De Stentor.
Protesteren voor beter woonbeleid
Protesteren voor beter woonbeleid

Protesteren voor beter woonbeleid

Leestijd: 1 minuut

“Wonen voor mensen, niet voor winst”. Dat was het motto waaronder afgelopen zondag 17 oktober in het Afrikaanderpark in Rotterdam een woonprotest plaatsvond. De protestanten voelen zich benadeeld op de huidige woningmarkt en willen van zich laten horen voor een beter beleid.

Het woonprotest in Rotterdam was een opvolging van het eerdere protest in het Westerpark in Amsterdam. Hier waren zo’n vijftienduizend mensen aanwezig. De opkomst van dit protest lag met zevenduizend protestanten wat lager.

Verschillende sprekers waren aanwezig bij het protest. Ook werd er een optocht gelopen door Rotterdam-Zuid. In de middag werd de groep protestanten uit elkaar gehaald door de ME. De organisatie van het woonprotest liet weten niet te begrijpen waarom de ME moest ingrijpen en keurt dit dan ook af.

Het woontekort is voor veel mensen een probleem, waaronder voor jullie: studenten. Voor jullie is het lastig om aan een kamer te komen in de studentenstad. In het najaar van 2020 was er een tekort aan woonruimte voor 22.000 studenten. Dat bleek uit de Landelijke Monitor Studentenhuisvesting. Er wordt verwacht dat dit tekort alleen maar verder toe zal gaan nemen. Het tekort heeft niet alleen tot gevolg dat jullie geen kamer kunnen vinden, maar ook dat je te veel gaat betalen wanneer je wel een kamer gevonden hebt.

Ook in Zwolle is het kamertekort voor veel studenten merkbaar. In september 2021 organiseerde de PvdA een woonprotest in Zwolle. Zij pleitten toen voor meer betaalbare woningen en voldoende studentenwoningen.

Binnenkort zullen we verder ingaan op het ontstaan van het woningtekort en de gevolgen hiervan voor jou. Houd onze social media en website daarvoor in de gaten!

Heb je zelf te maken met het woningtekort in Zwolle en wil je hier iets over vertellen aan ons? Stuur dan een DM via onze Instagram @studentinzwolle of stuur een mail naar studentinzwolle@hotmail.com.