Wil jij weten hoe Zwolse studenten omgaan met eenzaamheid en welke oplossingen er zijn? Check dan Student in Zwolle, een samenwerking met De Stentor.
Zwolse hogescholen in de top 3 van Nederland
Zwolse hogescholen in de top 3 van Nederland

Zwolse hogescholen in de top 3 van Nederland

Leestijd 1 minuut

Hogeschool Windesheim behoudt in de Keuzegids hbo 2022 de tweede plaats van de beste grote hogescholen van Nederland. De enige hogeschool die beter scoort is Avans in Brabant, op de derde plek staat Hogeschool Leiden. In de categorie middelgrote hogescholen kreeg VIAA de tweede plek, met op de eerste plek Christelijke hogeschool Ede en op de derde plek Hogeschool Zeeland.

Een belangrijk onderdeel van het oordeel in de gids zijn de resultaten uit de Nationale Studenten Enquête (NSE), die halverwege het vorige studiejaar afgenomen werd onder ruim tweehonderdduizend hbo-studenten.

Henk Hagoort, bestuursvoorzitter van Windesheim is trots: “Een fantastische pluim voor alle collega’s. De coronaperiode zorgde ervoor dat het niet altijd gemakkelijk was het contact met studenten te onderhouden, maar onze docenten in Zwolle en Almere hebben binnen de beperkingen ontzettend hun best gedaan. En dat wordt herkend.” Ook Dirk Wakker, bestuurder van VIAA reageert enthousiast “Dat we ook dit jaar opnieuw mooie resultaten behalen in de Keuzegids hbo 2022 is voor ons een bekroning op een jaar van opleiden waarin veel door corona anders ging dan anders.”.

Een aantal opleidingen op Windesheim worden in het specifiek uitgelicht door de Keuzegids. Dit gaat om elektrotechniek, leraar natuurkunde, logopedie en ruimtelijke ontwikkeling. Deze opleidingen kennen volgens de gids een positieve sfeer, goede docenten en een goede inhoud. Ook een aantal opleidingen van VIAA worden geprezen in de gids. Dit gaat om verpleegkunde, pabo en social work. Deze opleidingen halen hoge punten op begeleiding en studeerbaarheid.

Volgens Jorieke van ‘t Klooster, woordvoerder van Windesheim, is het streven van de school om altijd kwaliteitsonderwijs te leveren. “Deze onderscheiding is een pluim op het harde werk van alle collega’s. Wij zijn altijd druk bezig met het verbeteren van de manier waarop wij ons onderwijs aanbieden en zien grote kansen in het online aanbieden hiervan. De Coronacrisis leert ons dat onderwijs op afstand, mits goed ingezet, een waardevolle bijdrage is aan de manier van lesgeven.”