Wil jij weten hoe Zwolse studenten omgaan met eenzaamheid en welke oplossingen er zijn? Check dan Student in Zwolle, een samenwerking met De Stentor.
Live muziek in Zwolle? Hier moet je zijn
Live muziek in Zwolle? Hier moet je zijn

Live muziek in Zwolle? Hier moet je zijn

Leestijd 1 minuut

Wij vroegen jullie wat je graag wilt weten van de stad Zwolle en daar kwam de vraag of er live muziek te vinden is in Zwolle naar boven. Dat is er zeker! Dus houd je van muziek en vind je het leuk om eens lekker naar livemuziek te luisteren? Lees dan snel verder want er zijn in Zwolle genoeg opties!

In het centrum zijn er verschillende bars en cafés waar je kan genieten van live muziek. Om te genieten van live muziek moet je natuurlijk wel naar de muziek kunnen luisteren die jij leuk vindt. Gelukkig heb je in Zwolle genoeg keuze. We hebben er voor jou de leukste muziekcafés op een rijtje gezet.

Houd je van akoestische pop muziek? Lekker wat kletsen, drankje erbij en ondertussen luisteren naar live optredens? Dan moet je zeker even langsgaan bij Woodies. Je hebt het vast wel eens gezien als je door het centrum loopt. Het café zit aan de melkmarkt. Hier kan je op de zondagavond terecht om bij de live optredens aanwezig te zijn. Ook treden hier regelmatig country zangers op, dus als dat jouw ding is zit je hier ook goed.

Nog een adresje voor country: Café Koos. Het café is op nog geen 5 minuutjes lopen van de grote kerk. Op zaterdag kun je daar regelmatig genieten van artiesten die blues en country muziek spelen. Is countrymuziek niet helemaal je ding, maar lijkt het café je wel erg leuk? Geen probleem, er komen ook regelmatig Dj’s die van hiphop tot rock draaien.

Is akoestisch en country jou iets te soft? Dan moet je even langs bij Jack’s Music Bar aan de Sassenstraat. Voor de rock en punk rock bandjes zit je hier goed. Elk weekend is daar wel een andere artiest te vinden, het heet natuurlijk niet zo maar een music bar. Het is een bar met een grote drankenkaart, zodat je met een lekker speciaalbiertje of misschien wel een whisky kan luisteren naar de muziek.   

Als student ken jij natuurlijk het Vliegende Paard wel. ’s Avonds hapje eten of een drankje doen, maar vooral de feestjes zijn jou ongetwijfeld niet onbekend. Maar wist je dat er op de woensdag avond ook live muziek is? Singer songwriters, jazz of open mic jam sessies, je vindt het allemaal op de woensdagavond in het Vliegende Paard.

Dit zijn 4 plekken waar jij wekelijks kan genieten van live muziek. Heb jij ze al bezocht? Of denk je, hé jullie zijn een bar vergeten? Laat het ons weten!