Wil jij weten hoe Zwolse studenten omgaan met eenzaamheid en welke oplossingen er zijn? Check dan Student in Zwolle, een samenwerking met De Stentor.
Gezellig studeren in Zwolle? Hier moet je zijn
Gezellig studeren in Zwolle? Hier moet je zijn

Gezellig studeren in Zwolle? Hier moet je zijn

Als student in Zwolle moet je natuurlijk studeren. Tja, hoort erbij. Maar in je eentje thuis studeren hebben we natuurlijk al genoeg gedaan het afgelopen jaar. Dus wil je een keer ergens anders gaan zitten en heb je alle plekjes op school wel gezien? Dan zijn er gelukkig genoeg andere plekjes waar je kan gaan zitten. Alleen, met z’n tweeën of met je hele studiegroepje? Wij hebben de leukste locaties voor jou op een rijtje gezet!

Stadkamer

Laten we beginnen met de Stadkamer, ook wel bekend als de bibliotheek. De stadkamer is op doordeweekse dagen open van 9:00 tot 21:00, op zaterdag van 10:00 tot 17:00 en op zondag gesloten. Het is op zo’n 5 minuutjes lopen van het station. Naast dat je een heleboel boeken ter beschikking hebt, zijn er ook een heleboel tafels waar je lekker aan kan werken. Je vindt ze op alle verdiepingen, met stopcontact erbij of zonder. Onze tip: ga beneden in het café zitten. Het kan misschien wat rumoerig zijn, dus voor het leren van je tentamen is het misschien niet de beste plek. Maar om gezellig samen met je groepje te overleggen is dit perfect. Koffie en muffin erbij en jullie zijn helemaal klaar voor dat project!

Nieuwe Buitensociëteit  

Een misschien wat minder bekende plek, de Nieuwe Buitensociëteit. Dit gebouw staat tegenover het station en is open van 9:00 tot 17:00. Deze ruimte is vooral populair onder mensen met kantoorbanen, dus kijk niet vreemd op als je de enige student bent. Dat het niet zo bekend is onder studenten zorgt er wel voor dat er eigenlijk altijd wel plek is. Met een café in het pand kan je ook even snel een kopje koffie halen voor de nodige cafeïne bij het leren van dat tentamen. Wel handig om even te checken van tevoren of er plek is. Er komen af en toe grote groepen en die kunnen dan wel eens alle plekken in beslag nemen.

Chocolate Company

Dit café draait vooral om, de naam zegt het al, chocolade. Maar ook als je geen grote fan van chocola bent heb je genoeg keuze, ze hebben bijvoorbeeld ook smoothies en zelfs broodjes voor de lunch. Chocolate Company zit midden in het centrum. Doordeweeks is het café geopend van 8:30 tot 18:00, behalve op de maandag dan kan je pas een uurtje later terecht. In het weekend gaat het op zaterdag om 9:00 open en op zondag om 10:00, beide dagen tot 17:00. Er zijn behoorlijk wat tafeltjes en stoeltjes, zowel binnen als buiten. Meestal is er wel een plekje vrij, maar het café is inmiddels door veel studenten ontdekt. Als je er een plekje is, is Chocolate Company een ideale plek om alleen of met een klein groepje te studeren. Maar zorg dat je niet afgeleid wordt door alle lekkere geuren, je bent er natuurlijk om te studeren!

Starbucks

De Starbucks zit in Zwolle bij het station aan de kant van het centrum. Maandag tot en met vrijdag is het open van 7:00 tot 20:00 en op zaterdag en zondag 9:00 tot 19:00. Dat het bij het station is dus ook ideaal voor de studenten die niet in Zwolle wonen. Ben je klaar? Kan je direct naar huis. Het is niet heel ruim binnen dus met een groepje zitten wordt wat lastig, maar lekker in je eentje werken is hier makkelijk te doen. En plusje voor de Starbucks: studentenkorting! Bij de Starbucks krijg je op locaties bij (bijna alle) stations 20% studentenkorting. Ga lekker zitten en bestel je Pumpkin Spice Latte, een Mocha Cookie Crumble Frappuccino of gewoon een zwarte koffie. Wat je ook neemt, even je collegekaart laten zien en het is stuk goedkoper!