Wil jij weten hoe Zwolse studenten omgaan met eenzaamheid en welke oplossingen er zijn? Check dan Student in Zwolle, een samenwerking met De Stentor.
Dio Hoogers (19) plunderde zijn spaarrekening voor een vinylcollectie: “De waarde ligt tussen de €2000 en €3500.”
Dio Hoogers (19) plunderde zijn spaarrekening voor een vinylcollectie: “De waarde ligt tussen de €2000 en €3500.”

Dio Hoogers (19) plunderde zijn spaarrekening voor een vinylcollectie: “De waarde ligt tussen de €2000 en €3500.”

De inflatie weet ook studenten te raken, maar soms zie je ze met producten of verzamelingen dat je denkt ‘waar doen ze het toch van?’. Dio Hoogers (19) uit Hattem studeert niveau 3 mediamaker aan het Cibap College en heeft sinds 2019 wel 71 vinylplaten weten te sparen met een totale waarde tussen de €2000 – €3500. “Het was iets waar ik blijdschap en liefde uithaalde in donkere tijden.”

Wat is jouw meest bijzondere aankoop geweest als student?
Vinyl Records, ofwel LP’s. Ik begon met sparen in januari 2019, omdat het leuk stond in mijn kamer maar al snel deed ik meer research en begon ik echt met het schoonmaken van mijn platen en het kopen van betere platenspelers met boxen. Ook ging ik een platenaccount op Instagram maken: @vinyl.diohoogers. Het werd echt een grote hobby en iets waar ik plezier uithaalde in de, voor mij, donkere tijden in 2020. Op dat moment ging het mentaal namelijk erg slecht met mij. Ik kwam in een beginnende depressie terecht, maar dit was echt iets waar ik blij van werd en waar ik mijn liefde uit haalde.

Hoeveel heeft deze aankoop je gekost?
Op Discogs, een app waar ik bijhoud welke platen ik heb, staat dat mijn 71 platen tussen de €2000 en €3500 waard zijn.

Hoe heb je dit bedrag bij elkaar gekregen?
Ik werkte ervoor bij de Albert Heijn en ik heb, jammer genoeg, mijn hele spaarrekening geplunderd. Nu moet ik dus helemaal opnieuw beginnen sparen. Sommige platen zijn wel in waarde omhooggegaan, want ik heb op dit moment een gekleurde plaat van Ariana Grande en die is nu al €200,- terwijl ik hem voor €30,- heb gekocht, dus er zit wel een pluspunt aan het kopen/verkopen van vinyls.

De platenkast van Dio Hoogers

Sta je nog steeds achter deze aankoop?
Ja en nee. Ik heb altijd met mezelf afgesproken dat ik alleen platen koop van albums die ik van a tot z ken, maar een paar maanden geleden kwam ik op het punt dat ik alle vinyls waarvan ik het album kende had bereikt. Toen ben ik ook de platen gaan sparen waarvan ik het album niet kende en dat had ik niet moeten doen. Van die platen heb ik wel spijt dat ik ze heb gekocht.

Waar spaar je op dit moment voor?
Op dit moment koop ik geen platen meer. Tenzij het echt een plaat is die goedkoop is of als een van mijn all time favoriete artiesten, Ariana Grande, Camila Cabello & Doja Cat, een nieuwe plaat uitbrengt. Die platen wil ik graag blijven sparen. Daarnaast spaar ik voor mijn uitzet en rijbewijs. Ik word nu echt ouder en ik kan niet meer zo snel dingen voor mezelf kopen, die ik niet écht nodig heb.

Wat is jouw spaartip?
Als ik een tip moet geven is het dat je van je loon meer dan de helft naar je spaarrekening moet zetten. Ik zeg altijd wel tegen mensen dat ik goed met geld om kan gaan, maar ik heb echt moeite met sparen. Daar ga ik dus ook hulp voor vragen, want het is wel echt belangrijk voor de komende jaren.

Woon je in Zwolle en heb jij ook een bijzondere aankoop gedaan als student? Laat het ons weten door hieronder te reageren of contact op te nemen via studentinzwolle op Instagram