Wil jij weten hoe Zwolse studenten omgaan met eenzaamheid en welke oplossingen er zijn? Check dan Student in Zwolle, een samenwerking met De Stentor.
Bjorn Lippinkhof gaf €200 uit aan een dartbord en is vastberaden om de nieuwe Michael van Gerwen te worden 
Bjorn Lippinkhof gaf €200 uit aan een dartbord en is vastberaden om de nieuwe Michael van Gerwen te worden 

Bjorn Lippinkhof gaf €200 uit aan een dartbord en is vastberaden om de nieuwe Michael van Gerwen te worden 

ONE HUNDRED AND EIGHTY! Wie wel eens naar darten op de televisie heeft gekeken kent deze fenomenale woorden wel. En menig darter hoopt ze vaak te gooien. Zo ook de 25-jarige Bjorn uit Zwolle hij kocht voor €200,- aan dartspullen om niet meer alleen een pijltje op zaterdagavond in de kroeg te gooien. 

Wat is jouw meest bijzondere aankoop geweest als student?

Sinds september ben ik begonnen met darten mede dankzij mijn onderbuurman die nog een speler nodig had voor zijn team ‘Wolfpack’. En om die reden heb ik een dartbord aangeschaft van Unicorn, jarenlang gebruikt door de Professional Darts Corporation (PDC). En de pijlen die ik gebruik zijn een replica van de pijlen die Raymond van Barneveld gebruikte in 2010.  

Hoeveel heeft deze aankoop je gekost?
De aankopen samen, dus het bord en de dartpijlen hebben mij €200,- gekost.

Hoe heb je dit bedrag bij elkaar gekregen?

Als bijbaan ben ik fietsenmaker op het station in Zwolle. Al het extra geld dat ik naast mijn vaste lasten overhield heb ik opgespaard en van dat geld heb ik het bord en de pijlen kunnen betalen.  

Het dartbord inclusief dartpijlen van Bjorn

Sta je nog steeds achter deze aankoop?

Ja zeker! Sterker nog inmiddels word ik steeds beter. Samen met het team waarvoor ik speel komen we uit in de tweede divisie van de Zwolse horeca darts competitie. En daar zitten nog twee divisies boven namelijk de eerste divisie en de eredivisie van het darten.

Waar spaar je op dit moment voor?
Op dit moment ben ik alweer aan het sparen voor mijn zomervakantie. Dus ik heb nog een aantal maanden om de vakantie naar Gran Canaria bij elkaar te sparen. 

Wat is jouw spaartip?

Maandelijks een vast X-bedrag naar je spaarrekening overmaken en daar ook je levensstijl op aanpassen (dus niet weer stiekem terugboeken he).