Wil jij weten hoe Zwolse studenten omgaan met eenzaamheid en welke oplossingen er zijn? Check dan Student in Zwolle, een samenwerking met De Stentor.
Betalen per studiepunt kan voordelig zijn
Betalen per studiepunt kan voordelig zijn

Betalen per studiepunt kan voordelig zijn

Als je door omstandigheden, bijvoorbeeld werken naast je studie of een lastige thuissituatie, al weet dat je volgend jaar niet meer dan 52 studiepunten binnen gaat halen, dan kan je op een heel makkelijke manier geld besparen. Veel hogescholen bieden namelijk flexstuderen aan, dan betaal je je collegegeld per studiepunt en niet voor een heel collegejaar.

De aanmeldingen zijn vaak nu al in volle gang, dus doe er vooral je voordeel mee. Let wel op, want flexstuderen is niet mogelijk als je instellingsgeld moet betalen en bovendien moet je het hele jaar je punten op dezelfde school behalen. Dat betekent dat je niet kan betalen per studiepunt als je in het schooljaar een minor op een andere school gaat volgen.

Als student betaal je tijdens flexstuderen, bij een studieprogramma van 60 ec, afgerond naar boven €42,34 per studiepunt voor het volgende collegejaar en de helft daarvan wanneer halvering van het collegegeld van toepassing is. “Momenteel doen er binnen Windesheim meer dan 400 studenten mee binnen het experiment en studenten beoordelen deze vorm van studeren gemiddeld met een 7.6!”, zegt Hogeschool Windesheim erover op de infosite.

Dus mocht je nu al weten dat je volgend jaar minder studiepunten behaald dan 52, dan is het verstandig om te informeren bij de Hogeschool of Universiteit naar de mogelijkheden.