Wil jij weten hoe Zwolse studenten omgaan met eenzaamheid en welke oplossingen er zijn? Check dan Student in Zwolle, een samenwerking met De Stentor.
Muriël Blankvoort (22) gaf honderden euro’s uit aan een raskat: “Het is echt een schatje”
Muriël Blankvoort (22) gaf honderden euro’s uit aan een raskat: “Het is echt een schatje”

Muriël Blankvoort (22) gaf honderden euro’s uit aan een raskat: “Het is echt een schatje”

Toen Murïel tweeënhalfjaar geleden met haar vriend ging samenwonen in de AA-landen in Zwolle, wist ze bijna meteen zeker dat haar huis een diertje nodig had. Toen het stel samen hun raskat uitkoos, vonden ze haar het geld dan ook meer dan waard.

Wat is jouw meest bijzondere aankoop geweest als student?

“In 2020 kocht ik samen met mijn vriend onze droomkat. Een bengaalse kat. Ze is een schatje, heel speels en ontzettend mooi.”

Hoeveel heeft deze aankoop je gekost?
“Ik wil niet precies het bedrag vertellen, maar het is een dure aankoop voor ons geweest. Het was sowieso meer dan €500.”

Hoe heb je dit bedrag bij elkaar gekregen?

“Mijn vriend heeft er vooral voor gewerkt. Hij wilde graag een raskat omdat die over het algemeen gezonder zijn. Hiervoor hadden we een andere, zij was geen raskat. We zijn haar helaas verloren omdat ze erg ziek was als kitten.”

Sta je nog steeds achter deze aankoop?

“Zeker! Het is echt een schatje, maar helaas hebben wij door medische redenen nog veel meer geld moeten uitgeven. Hier moet je uiteraard altijd rekening mee houden bij het nemen van een huisdier, maar je hoopt er natuurlijk niet op. Het is niet leuk voor het beestje en ook niet voor je portemonnee.”

Waar spaar je op dit moment voor?
“Voor onze toekomst. We hebben nog geen concreet plan. Er staat geen grote vakantie op de planning en we hebben ook geen groter huis op het oog, maar sparen voor de toekomst is altijd handig.”

Wat is jouw spaartip?

“Ik ben niet zo goed in sparen, haha. Maar ik probeer zo af en toe iets op mijn spaarrekening te zetten. Ik heb hier alleen geen strak plan voor of een goede tip voor anderen.”