Wil jij weten hoe Zwolse studenten omgaan met eenzaamheid en welke oplossingen er zijn? Check dan Student in Zwolle, een samenwerking met De Stentor.
Koningin Máxima: je bent niet alleen
Koningin Máxima: je bent niet alleen

Koningin Máxima: je bent niet alleen

Vandaag verscheen in het AD een brief van koningin Máxima, gericht aan alle jongeren met mentale problemen in Nederland. Ze laat zien dat er veel onderzoeken zijn die aantonen dat jongeren worstelen met mentale problemen. Denk aan het gezamenlijk onderzoek van Netwerk GOR (Gezondheidsonderzoek bij Rampen) samen met GGD GHOR en RIVM, waarin blijkt dat één op de zes jongeren kampt met suïcidale gedachten.

MIND Us

Máxima vertelt in de brief onder andere over de nieuwe stichting MIND Us. Máxima is erevoorzitter. De stichting wil alle jongeren de kans geven om zich te ontwikkelen, maar biedt daarbij hulp om grip te krijgen op de mentale gezondheid van jongeren.

Praat erover

Verder roept ze in de brief op om over je mentale problemen te praten met ouders, vrienden of andere mensen die je vertrouwt. Je bent niet alleen en je mag het laten weten wanneer het even niet zo goed met je gaat.

Voorbeeldfunctie

Verder roept onze koningin de ouders, docenten, coaches, trainers en rolmodellen op om een goed voorbeeld te geven aan jongeren, door ook zelf te praten over je gevoel. En door een luisterend oor te vormen. “Jullie verdienen onze onvoorwaardelijke steun en hulp om mentaal gezond te blijven. Dat begint heel simpel met een luisterend oor en een eerlijk gesprek”, zo staat er in de brief te lezen.