Wil jij weten hoe Zwolse studenten omgaan met eenzaamheid en welke oplossingen er zijn? Check dan Student in Zwolle, een samenwerking met De Stentor.
Wat de gemeente Zwolle volgens jullie kan betekenen voor eenzame studenten
Wat de gemeente Zwolle volgens jullie kan betekenen voor eenzame studenten

Wat de gemeente Zwolle volgens jullie kan betekenen voor eenzame studenten

De gemeente Zwolle en onderwijsinstellingen kunnen iets bijdragen aan het verminderen van eenzaamheid onder studenten, zeggen veel studenten met wie we op woensdag 30 november in gesprek zijn geweest. Dit deden we tijdens een meet-up in de C-kantine van Hogeschool Windesheim. Het organiseren van workshops is het meest gegeven idee.

Tijdens die workshops kan aan eenzame studenten geleerd worden hoe ze gemakkelijker in contact raken met anderen. Denk daarbij aan een kort praatje in de trein of in de supermarkt. Het voordeel van zo’n workshop is volgens twee studentes ook dat het direct een mooie manier is om in contact te komen met andere eenzame studenten.

Een ander voorbeeld dat werd gegeven is het invoeren van een KletsKop. De student die dit idee had vertelde dat ze dit ook hebben in de Stadkamer Zwolle. Je bestelt je koffie of thee dan in een speciale mok, met daarop vermeld het woord ‘KletsKop’. Hiermee laat je aan anderen zien dat je openstaat voor een gesprekje. Zelfs als je het koffiekopje niet hebt, kun je mensen herkennen die even willen kletsen en kun je een praatje maken.

We konden natuurlijk niet met iedereen het gesprek aangaan. Denk jij dat jij een mooi idee hebt? Of ken je goede initiatieven in Zwolle? Stuur ons dan een dm op Instagram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *